KraftPlugg - plugges enkelt inn i strømmåleren og strømmer forbruket direkte til mobilen

Mer kontroll på din egen kraft

Ha kontroll på når strømmen er billigst. Se og juster strømforbruket ditt i sanntid og finn ut hvor det kan være strøm – og dermed penger – å spare. Lanseringen av KraftPlugg er bare starten. Velkommen til Haugaland Kraft 2.0. 

Vi løper rundt i skogen. Vi løfter vekter på treningsstudio. Vi går noen skritt på jobben. Vi sykler til enden av kommunegrensa og tilbake igjen. Alt mens vi med våre duppeditter har kontroll på hvor mye energi vi forbruker samt kroppens bevegelser og hjerterytme. 

Nå er tiden inne for å få samme kontroll på energiforbruket i hjemmet ditt.

Vi har lansert KraftPlugg – et helt nytt og lokalt utviklet smartverktøy fra Haugaland Kraft. Lanseringen er startskuddet på Haugaland Kraft 2.0 – din reise mot å få langt større kontroll over eget forbruk og dine strømkostnader. 

Bestill din KraftPlugg

Har du fått KraftPluggen i hus og trenger hjelp til å koble den opp?

Gå til brukerveiledning

– Kraftpluggen er et produkt for framtiden og vil ta strømkundene våre – og Haugaland Kraft – inn i en ny, smartere tid. Vår kundeapp Mitt Hjem, i kombinasjon med KraftPluggen vil levere spennende tjenester på én flate, sier Kristian L. Gautesen, forretningsutvikler i Haugaland Kraft.

Ved å blant annet kunne nedjustere strømforbruket enkelt via smartteknologi når du er på arbeid, sover eller når strømprisen er høy, vil KraftPlugg og Mitt Hjem-appen være viktige elementer i Haugaland Kraft 2.0 – en fremtid hvor du har styringen på din egen kraft. 

Kraftige funksjoner vil strømme til

KraftPlugg kobles direkte til strømmåleren din og samhandler med Haugaland Krafts kundeapp Mitt Hjem. Denne brukervennlige dialogen gjør at du kan se, og på sikt styre, strømforbruket ditt i sanntid på og med mobilen din. 

Parallelt med lanseringen av KraftPlugg, jobber Haugaland Kraft kontinuerlig med mange funksjoner og tjenester i Mitt Hjem-appen, som gjør at du vil få et smartere hjem og dermed spare kostnader på ditt strømforbruk, samtidig som du beholder komforten i hjemmet. 

– Ved hjelp av KraftPluggen vil du som kunde altså få informasjon om ditt forbruk i sanntid. Denne informasjonen vil gi deg kunnskap. På sikt vil denne kunnskapen kunne gi deg mulighet til energieffektivisering samt øke din komfort, trygghet og sikkerhet i hjemmet, sier Leif Inge Yrke, prosjektleder i Haugaland Kraft.

Hva du får med en KraftPlugg:

Strøm forbruket direkte til mobilen. Se hvor mye strøm du bruker i sanntid og finn ut hvor det kan være strøm – og dermed penger – å spare.

  • Live strøm: På mobilen og i kundeappen Mitt Hjem ser du kontinuerlig og i sanntid hvor mye strøm du bruker. 
  • Full kontroll: Få oversikt på ditt strømforbruk og strømpris døgnet rundt.
  • Smart strømforbruk: I fremtiden vil du kunne planlegge energiforbruket slik at du for eksempel lader bilen når strømmen er billigst.
  • Bedre sikkerhet: KraftPlugg inneholder en temperaturmåler og viser til enhver tid temperaturen i sikringsskapet ditt.
MittHjem-StartsideKraftPlugg-600×565

Utviklet lokalt 

KraftPlugg er utviklet av Haugaland Kraft og våre lokale samarbeidspartnere. Dette er et bevisst valg for å støtte opp under lokalt næringsliv. 

– Vi er stolte av at KraftPlugg er et produkt utviklet lokalt av Haugaland Kraft for våre strømkunder. Hele utviklingsreisen har involvert flere lokale bedrifter på Karmøy der blant annet Informasjonskontroll (IK) har bistått med produktutvikling. Arbeidsmarkedstiltaket Solstein har satt sammen komponentene og sendt KraftPluggen hjem til våre kunder, forteller Yrke.

Bli med på reisen mot et smartere strømforbuk

Kraftpluggen vil bare bli sterkere og sterkere – smartere og smartere. Vi håper at du vil være med på reisen og gi oss innspill og tilbakemeldinger på veien mot å utvikle KraftPluggen og Mitt Hjem til å bli nyttige verktøy mot et smartere strømforbruk i en smartere fremtid.

Bestill KraftPlugg

Bestill KraftPlugg i appen Mitt Hjem

Med KraftPluggen koblet til strømmåleren vil du være klar for morgendagens løsninger fra Haugaland Kraft. Vi har nå åpnet opp for bestillinger og vil gjerne ha betatestere med på reisen.

1.) Først av alt må du laste ned siste versjon av Mitt Hjem i App Store eller Google Play
2.) Åpne appen på telefonen din og klikk på «Legg til» når du står på «Hjem»-fanen.
3.) Klikk så på «KraftPlugg»-flisen, for å starte bestillingsprosessen. 

NB, du må være strømkunde hos oss og ha god wifi-dekning der KraftPluggen er plassert, for at den skal kunne fungere. 

Videoen over viser hvor enkelt det er å bestille i appen. Her har kunden strømavtale hos oss og er allerede medlem i kundeklubben.

Vilkår KraftPlugg

Ofte stilte spørsmål om KraftPlugg og HAN-port

Spørreundersøkelse med premie