Kom i gang med KraftPluggen din

Ha kontroll på når strømmen er billigst. Se og juster strømforbruket ditt i sanntid og finn ut hvor det kan være strøm – og dermed penger – å spare. Lanseringen av KraftPlugg er bare starten. Velkommen til Haugaland Kraft 2.0. 

Dette må du gjøre for å ta i bruk KraftPlugg

1. Åpne HAN-port

For at KraftPluggen skal kunne fungere må du åpne HAN-porten i den boligen hvor du skal ha KraftPluggen. Er boligen i Haugaland Kraft sitt nettområde og du er kunde på nettleien hos oss, gjør du dette på Min side på haugaland-nett.no. Ligger boligen utenfor vårt nettområde, søker du om å åpne HAN-porten hos det lokale nettselskapet der boligen er. (Se veiledning nedenfor det blå feltet)

2. Koble KraftPluggen til HAN-porten i strømmåleren din

Når du har mottatt KraftPluggen, skal du koble den til strømmåleren din. Ha passord til wifi-nettverket tilgjengelig når du starter.
NB, du må stå i nærheten av KraftPluggen helt til tilkoblingen er fullført. Har du strømmåleren i et strømskap ute, må du stå ved strømskapet til du får fullført-meldingen.

 1. KraftPluggen trenger et 2,4 GHz wifi-nettverk til å sende data videre. Sørg for at du har god wifi-dekning der KraftPluggen står. Finn frem nettverk navn og passord til wifi-nettverket, og ha det klart når du går i gang med tilkoblingen.
 2. Koble til Kraftpluggen i HAN-porten i strømmåleren med kabelen som følger med i esken. Vent ca 30 sekunder til KraftPluggen har fått nok strøm til å starte opp.
 3. Åpne Mitt Hjem og klikk på «Legg til» når du står på Hjemfanen. Klikk så på «Koble til KraftPlugg». NB, du må ikke gå bort fra KraftPluggen før tilkoblingen er fullført.
 4. Nå vil du få opp en bluetooth-paringsforespørsel fra KraftPluggen. Trykk på «Koble sammen»/«Tilknytt» for å koble til KraftPluggen. Dersom du ikke får opp paringsforespørselen, se etter et bluetooth-symbol i statuslinjen øverst på skjermen, som indikerer en bluetooth-paringsforespørsel fra KraftPluggen. Dra ned fra toppen, trykk på varselet og trykk «Tilknytt» for å koble til KraftPluggen.
 5. Legg så inn nettverksnavn og passord for å koble KraftPluggen til wifi-nettverket.
 6. Vent mens KraftPluggen og Mitt Hjem konfigureres og kobles til. Dette kan ta opptil ett minutt.
 7. Når du har fullført, vil det kunne ta noen minutter før sanntidsdata fra KraftPluggen blir tilgjengelig på «Hjem»-fanen. I mellomtiden vil du kanskje sjekke timeprisene for i dag og i morgen?
AMS-HAN-port

Opplever du feil eller har problemer med å koble til?

Da er som regel den enkleste løsningen å nullstille KraftPluggen og prøve helt på ny. Men før du nullstiller, kan du dobbelsjekke at HAN-porten er åpnet. Det kan du sjekke i display-vinduet på strømmåleren.

Blinker symbolet over «HAN», så er HAN-porten åpnet. FOTO: HAAKON NORDVIK

Sånn søker du nettselskapet om å få åpnet HAN-porten

1. Logg deg inn på Min side hos nettselskapet der du har boligen

Skal du koble til KraftPluggen i en bolig som hvor du er nettleiekunde hos oss, gjør du dette på Min side på haugaland-nett.no. Ligger boligen utenfor vårt nettområde, søker du om å åpne HAN-porten hos det lokale nettselskapet der boligen er.

2. Klikk deg inn på lenken «HAN-port».

Skjermbilde-åpneHAN1-kopi

3. Klikk på knappen «Åpne HAN-port».

Hvis HAN-porten allerede er åpnet, vil det stå «Åpen» i rød tekst. Da trenger du ikke å gjøre noe mer.

Skjermbilde-åpneHAN2

4. Logg inn med BankID, enten med brikke eller med BankID på mobil.

Skjermbilde-åpneHAN3

5. Bekreft ved å huke av og klikk på knappen «Åpne HAN-port».

Skjermbilde-åpneHAN4-kopi

6. Du har nå søkt om å få åpnet HAN-porten

Det tar vanligvis noen minutter før HAN-porten er åpnet av nettselskapet (ca. 5-10 min).

Skjermbilde-åpneHAN5

Hva du får med en KraftPlugg:

Strøm forbruket direkte til mobilen. Se hvor mye strøm du bruker i sanntid og finn ut hvor det kan være strøm – og dermed penger – å spare.

 • Live strøm: På mobilen og i kundeappen Mitt Hjem ser du kontinuerlig og i sanntid hvor mye strøm du bruker. 
 • Oppdag strømtyver: Ved å se energiforbruket i sanntid og dermed kunne oppdage hvilke enheter og apparater som bruker strøm, finner du enkelt «strømtyvene» i huset ditt, og om det er strøm, og dermed penger, å spare. 
 • Smart strømforbruk: I fremtiden vil du kunne planlegge energiforbruket slik at du for eksempel lader bilen når strømmen er billigst.
 • Bedre sikkerhet: KraftPlugg inneholder en temperaturmåler og viser til enhver tid temperaturen i sikringsskapet ditt.
MittHjem-forside-KraftPlugg-600×565