KraftPlugg og HAN-port

Ha klart WiFi nettverksnavn og passord

Når du skal installere KraftPluggen din til strømmåleren og koble den til Mitt Hjem, er det viktig at du legger inn riktig WiFi nettverksnavn og passord. Husk å skille mellom små og store bokstaver. Et godt tips er å skrive dette ned på en lapp før du setter i gang installasjonen.

 

KraftPlugg må være koblet til 2.4 Ghz nettverk

For at tilkoblingen av KraftPluggen skal lykkes er det viktig at den kobles til 2.4 Ghz nettverket. Det er derfor viktig at du vet forskjellen på disse før du skal koble KraftPluggen til strømmåleren i Mitt Hjem.

Hva er 2.4 Ghz nettverk?

2.4 Ghz nettverket har lengre rekkevidde enn 5G nettverket, som vil si at det gir bedre dekning ved et lengre område men med lavere hastighet.

Hvordan skiller man på 2.4 Ghz og 5G nettverk?

Vanligvis er det enkelt å skille disse på nettverksnavnene til de to ulike. Nettverksnavnet for 5G-nettet kjenner du ofte igjen ved at det har «5G» i nettverksnavnet, , mens 2.4 Ghz nettverket ikke har det.

Eksempel på 5G-nett: «Internett4321-5G»

Har du allerede endret nettverksnavnene og ikke kan skille på 2.4 Ghz og 5G?

Da bør du logge deg inn på Din Side hos din nettverksleverandør og sjekke hva som skiller de ulike i nettverksnavnet. Vi anbefaler også endre nettverksnavn på 5G nettverket ved å legge til «5G» i nettverksnavnet slik at du enklere kan se hva som skiller dem.

Får ikke KraftPluggen koblet til, eller du får opp bilde om at vi ikke får kontakt med HAN-port?

Da kan det være at KraftPluggen ikke klarer å koble til appen Mitt Hjem via bluetooth.

Når du får opp en bluetooth-paringsforespørsel fra KraftPluggen, trykk på «Koble sammen»/«Tilknytt» for å koble til KraftPluggen. På noen telefoner, som Huawei, kan det være at du ikke får opp paringsforespørselen, men vil få opp et bluetooth-symbol i statuslinjen som indikerer en bluetooth-paringsforespørsel fra KraftPluggen. Dra ned fra toppen, trykk på varselet og trykk «Tilknytt» for å koble til KraftPluggen. Dersom du ikke aksepterer bluetooth-forbindelsen eller venter for lenge med å akseptere den, får du opp en melding om at vi ikke får kontakt med HAN-porten. Dette gjelder også om HAN-porten er åpen, så lenge man ikke aksepterer bluetooth-forbindelsen.

Andre ting våre kunder lurer på

Trenger du fortsatt hjelp?

Vi jobber med å gjøre det mulig for deg å være mest mulig selvhjulpen, men enkelte tjenester må vi fortsatt bistå deg med. Noen eksempler:

  • Opp- eller nedgradering av TV og internett
  • Oppsigelse av fiber ved flytting
  • Bestilling av nytt utstyr

Vi har åpent for besøkende fra klokken 08:00-15:30 i ukedagene. Du finner oss i Haukelivegen 25, Haugesund.

Vi svarer deg også via kontaktskjema, telefon eller chat mellom klokken 08:00-20:00 i ukedagene, og 10:00-14:00 på lørdager.

For spørsmål om nettleie, strømbrudd og strømnettet generelt, gå til nettselskapet Fagne sin hjemmeside.

hjelp