Haugaland Kraft er Haugesundregionens eget kraftselskap og eies av kommunene Karmøy, Haugesund, Tysvær, Vindafjord, Bokn, Sveio og Utsira. Vi har en omsetning på rundt 1 milliard kroner og i overkanten av 390 ansatte. Hvert år ansetter vi 8 – 10 nye lærlinger.

Ønsker du å bli lærling i Haugaland Kraft, bør du følge ekstra godt med i månedsskiftet januar-februar. Da lyser vi gjerne ut ledige lærlingestillinger hvert år, med søknadsfrist noen uker senere. Lærlingene har oppstart i august samme år. Ledige lærlingstillinger som ingeniørtrainee lyses normalt ut i løpet av 1. kvartal med startdato fra høsten samme år.

Ønsker du at vi holder deg oppdatert?

Ved å registrere deg i vårt kandidat-system vil du få informasjon så snart ledige stillinger lyses ut.

Registrer deg her

Aktuelle lærlingplasser i Haugaland Kraft er:

Energimontørfaget

Energimontører jobber med å bygge og vedlikeholde strømnnett, kabler og trafoer som forsyner hus og bedrifter med strøm. Et variert og fysisk arbeid der du jobber i team og er mye ute i friluft. Haugaland Kraft ansetter hvert år nye energimontørlærlinger. Haugaland Kraft har for tiden 14 lærlinger på dette området.  

Les mer om energimontørfaget her

IKT-servicefaget

IT-, eller IKT-konsulentene, i Haugaland Kraft har ansvar for å drifte de datasystemer selskapet er avhengig av for effektiv og sikker drift av programvare, styring av nett og produksjon og bredbåndstjenestene (Altibox). Haugaland Kraft har for tiden 1 lærling på dette området.  

Les mer om IKT-servicefaget her

Telekommunikasjonsmontørfaget

Haugaland Kraft sin bredbånd-avdeling bygger ut fibernett i hele regionen. Til dette arbeidet brukes egne telemontører eller innleide telemontører fra eksterne selskaper. Haugaland Kraft har for tiden2 lærlinger på dette området. 

Les mer om telekommunikasjonsmontørfaget her

Kontor- og administrasjonsfaget

Kontormedarbeidere jobber i resepsjonen, kundetjenesten, økonomi, marked og i organisasjon. Typiske oppgaver er administrasjon og håndtering av dokumenter, fakturaer og kundehenvendelser. Haugaland Kraft har for tiden 3 lærlinger på dette området. 

Les mer om kontor- og administrasjonsfaget her

Hvordan er det å jobbe i energibransjen?

Ønsker du å lese mer om hvordan det er å jobbe i energibransjen kan du også sjekke ut Grønn Boks, en side av Energi Norge som ønsker p inspirere deg som er mellom 13 og 19 år til en teknisk utdanning med tanke på en karriere innen fornybar energi.

Besøk Grønn boks her