Haugaland Kraft er Haugesundregionens eget kraftselskap og eies av kommunene Karmøy, Haugesund, Tysvær, Vindafjord, Bokn, Sveio og Utsira. Vi har en omsetning på rundt 1 milliard kroner og i overkanten av 390 ansatte. Hvert år ansetter vi 8 – 10 nye lærlinger.

Ønsker du å bli lærling i Haugaland Kraft, bør du følge ekstra godt med i månedsskiftet januar-februar. Da lyser vi gjerne ut ledige lærlingestillinger hvert år, med søknadsfrist noen uker senere. Lærlingene har oppstart i august samme år. Ledige lærlingstillinger som ingeniørtrainee lyses normalt ut i løpet av 1. kvartal med startdato fra høsten samme år.

Ønsker du at vi holder deg oppdatert?

Ved å registrere deg i vårt kandidat-system vil du få informasjon så snart ledige stillinger lyses ut.

Registrer deg her

Aktuelle lærlingplasser i Haugaland Kraft er:

Energimontørfaget

Energimontører jobber med å bygge og vedlikeholde strømnnett, kabler og trafoer som forsyner hus og bedrifter med strøm. Et variert og fysisk arbeid der du jobber i team og er mye ute i friluft. Haugaland Kraft ansetter hvert år nye energimontørlærlinger. Haugaland Kraft har for tiden 14 lærlinger på dette området.  

Les mer om energimontørfaget her

IKT-servicefaget

IT-, eller IKT-konsulentene, i Haugaland Kraft har ansvar for å drifte de datasystemer selskapet er avhengig av for effektiv og sikker drift av programvare, styring av nett og produksjon og bredbåndstjenestene (Altibox). Haugaland Kraft har for tiden 1 lærling på dette området.  

Les mer om IKT-servicefaget her

Telekommunikasjonsmontørfaget

Haugaland Kraft sin bredbånd-avdeling bygger ut fibernett i hele regionen. Til dette arbeidet brukes egne telemontører eller innleide telemontører fra eksterne selskaper. Haugaland Kraft har for tiden2 lærlinger på dette området. 

Les mer om telekommunikasjonsmontørfaget her

Kontor- og administrasjonsfaget

Kontormedarbeidere jobber i resepsjonen, kundetjenesten, økonomi, marked og i organisasjon. Typiske oppgaver er administrasjon og håndtering av dokumenter, fakturaer og kundehenvendelser. Haugaland Kraft har for tiden 3 lærlinger på dette området. 

Les mer om kontor- og administrasjonsfaget her

Hvordan er det å jobbe i energibransjen?

Ønsker du å lese mer om hvordan det er å jobbe i energibransjen kan du også sjekke ut Grønn Boks, en side av Energi Norge som ønsker p inspirere deg som er mellom 13 og 19 år til en teknisk utdanning med tanke på en karriere innen fornybar energi.

Besøk Grønn boks her
Hva synes du om de nye sidene?