Energimontørfag

Fagne er nettselskapet til Haugaland Kraft og sørger for at strømmen alltid kommer fram. Vi har bygget, vedlikeholdt og fraktet kraft til regionen i over hundre år.

Som energimontørlærling hos oss vil du få en variert hverdag. Du vil være mye ute, høyt og lavt – fra toppen av master, til arbeid med elektrokomponenter i bygg og kabelskjøting i grøft. Linjenettet vårt er overalt, og du vil bli godt kjent med regionen vår.

Fagne har lang og god erfaring med å ta inn lærlinger. Vi tar inn nye lærlinger hvert år, og har til enhver tid mellom 20 og 30 lærlinger. Det betyr at du vil bli en del av et stort lærlingemiljø.

Søk nå Les mer om å være lærling i Fagne på fagne.no Les mer om faget på utdanning.no

Bli kjent med energimontørlærling Guro-Helen

Hvorfor valgte du å utdanne deg som energimontør?

Jeg valgte å utdanne meg som energimontør, fordi det hørtes ut som et spennende yrke. Som energimontør gjør du mye forskjellig – alt fra å stå i en grøft og spa, til å stå i toppen av en stolpe og koble. Arbeidsdagene er veldig varierte.

Hvorfor valgte du å ta utdanningen hos Haugaland Kraft?

Fagne, som er nettselskapet til Haugaland Kraft, tar godt vare på lærlingene og har et godt opplegg for å læra opp lærlingene sine. Jeg hadde ikke lyst til å flytte langt vekk, da passet det fint å søke læreplass hos det lokale energiselskapet. I tillegg er dette et yrke som alltid trenger arbeidskraft, så jeg håper på å få fast jobb etter læretiden.

Kan du fortelle litt om hva utdanningen går ut på?

I læretiden går du gjennom alt en energimontør gjør. Du får opplæring på kabelarbeid, linjearbeid, nettstasjoner, gatelys og mye mer.

Hva er det kjekkeste med utdanningen din?

Det beste er at det er varierte arbeidsdager med forskjellige arbeidsoppdrag, der jeg får utfordret meg selv. Jeg liker veldig godt å være ute, og det får jeg i dette yrke.

Hva er viktig for deg for at du skal trives?

Godt arbeidsmiljø, humor og kollegaer som vil læra opp lærlinger. Alt dette får du i Fagne og Haugaland Kraft.

Hvem passer denne utdanningen for? Er det spesielle interesser en bør ha?

Utdanningen passer for de som liker å utfordre seg selv og som liker varierte arbeidsdager. Og så bør du like å være ute i all slags vær – alt fra strålende sol til storm og regn og kulde og snø.

Vil du anbefale utdanningen til andre?

Jeg vil anbefale denne utdanningen til andre, ja. Dette er et yrke som er ettertraktet og som trenger nye folk. Spesielt vil jeg anbefale andre jenter inn i yrke, slik at vi kan bli flere jenter.

Har du et godt råd til de som ønsker å bli lærling?

Søk på å bli lærling i Fagne/ Haugaland Kraft, bruk læretiden godt, spør mange spørsmål og ikke minst nyt læretiden din!

Ønsker du at vi holder deg oppdatert?

Ønsker du å bli lærling i Haugaland Kraft? Ved å registrere deg i vårt kandidatsystem vil du få informasjon så snart ledige stillinger lyses ut.

Registrer deg her