Telekommunikasjonsmontørfag

Haugaland Kraft Fiber kobler samfunnet sammen digitalt. Vi bygger, drifter og vedlikeholder en stabil fiberinfrastruktur i hele regionen og tar i tillegg del i utbyggingen av 5G-mobilnettet gjennom partnerskapet med Altibox.

Bli med og bidra til en trygg og enkel digital hverdag for innbyggerne i vår region. Bli telekommunikasjonsmontørlærling i Haugaland Kraft.

Les mer om faget på utdanning.no

Bli kjent med telekommunikasjonsmontørlærling Sivert

Hvorfor valgte du å utdanne deg som telekommunikasjonsmontør?

Jeg ble egentlig telemontørlærling ganske tilfeldig. Planen var å bli elektriker, men på vg1 ville jeg prøve noe annet, så da falt valget på dataelektronikk og telekommunikasjonslinjen.

Hvorfor valgte du å ta utdanningen hos Haugaland Kraft?

På vg2 skulle vi utplasseres i en bedrift. Jeg valgte Haugaland Kraft, fordi det var den bedriften jeg hadde hørt mest om og visste var en solid bedrift å være i. Da utplasseringsperioden nærmet seg slutten, søkte jeg en læreplass i Haugaland Kraft.

Kan du fortelle litt om hva utdanningen går ut på?

Telekommunikasjon går kort fortalt ut på å koble utstyr til datakommunikasjon. I Haugaland Kraft går dette ut på å koble opp fiber, som vi leverer Altibox på. Som lærling får du også være med på å gjøre andre ting, som for eksempel å koble kobbernett eller alarmsystemer.

Hva er det kjekkeste med utdanningen din?

Det kjekkeste med utdanningen er å se hvor viktig den jobben vi gjør er for andre. Vi har en samfunnskritisk oppgave og ser fort hvor problematisk det blir for private og bedrifter når ting ikke fungerer. Så det å gjøre en jobb som folk setter pris på, er veldig givende.

Hva er viktig for deg for at du skal trives?

For meg er det viktig at jeg har gode kolleger og driver med noe jeg synes er gøy. Heldigvis har jeg fått både pose og sekk, så jeg stortrives.

Hvem passer denne utdanningen for? Er det spesielle interesser en bør ha?

Utdanningen passer for folk som er nysgjerrig og interessert i ny teknologi, serviceinnstilte og glad i å jobbe med andre og for andre.

Vil du anbefale utdanningen til andre?

Jeg vil absolutt anbefale utdanningen til andre.

Har du et godt råd til de som ønsker å bli lærling?

Mitt beste råd til andre som skal bli lærling, er å skaffe seg arbeidserfaring tidligst mulig. Det gjør læretiden mye lettere, når du vet hvordan arbeidslivet er fra før. I tillegg blir det også verdsatt av arbeidsgivere.

Ønsker du at vi holder deg oppdatert?

Ønsker du å bli lærling i Haugaland Kraft? Ved å registrere deg i vårt kandidatsystem vil du få informasjon så snart ledige stillinger lyses ut.

Registrer deg her