Jeg føler meg virkelig hjemme her i Etne

Tips til hjemmet Forside Mitt Hjem

Camilla Nernes valgte å flytte fra Tysvær til Etne da hun fant den store kjærligheten. Nå driver familien på tre gård i kommunen, samtidig som de bygger hus og gleder seg til familieforøkelse.

Mange kjenner Camilla Nernes som teamleder for kundesenteret til Haugaland Kraft. Det er en jobb hun stortrives i. Etnebuen har lang fartstid i bedriften. Den engasjerte teamlederen startet nemlig som lærling i 2011.

12 år senere skryter hun fremdeles like mye av arbeidsplassen, og ikke minst av kollegaene sine.

– Det var litt tilfeldig at jeg endte opp med lærlingplass i Haugaland Kraft, men jeg fant fort ut at jeg trivdes. Det er en veldig givende jobb. Jeg liker godt arbeidsoppgavene og det å jobbe med kundehenvendelser. Kollegaene mine er utrolig hyggelige.

– Dessuten er jeg stolt av å ha en arbeidsgiver som er fremtidsrettet og opptatt av utvikling, forteller hun.

Det er flotte folk som bor her, og bygda er veldig flink til å arrangere ulike kjekke aktiviteter.

Camilla Nernes – Teamleder i Haugaland Kraft

Stiftet familie i Etne

Camilla er opprinnelig fra Tysvær. Da hun traff mannen sin, Eirik Haugen, så valgte hun å flytte til hans hjemsted Etne. Det har hun ikke angret på. Den drevne teamlederen har bodd i kommunen i 5 år, og stortrives virkelig som etnebu.

– Det er flott og barnevennlig å bo her. Et fint sted å vokse opp, påpeker hun og tilføyer:

– Det er flotte folk som bor her, og bygda er veldig flink til å arrangere ulike kjekke aktiviteter.

Camilla veksler mellom det å pendle til Haugesund og å ha hjemmekontor. Det fungerer bra. For tiden er det travle dager, med både husbygging, gårdsdrift og baby på vei.

Bygger drømmehuset

Snart vil drømmehuset på toppen av bakken stå ferdig. Et gammelt hus i vakre omgivelser som familien er i gang med å totalrenovere.

Her vil de få en formidabel utsikt over den vakre fjorden, omgitt av mektige fjell, skog og grønne jorder.

Etne er et imponerende og flott skue.

På tomten løper sønnen Jonas (3) fornøyd rundt. Her er det god plass til å boltre seg for den livlige krabaten.

Det å vokse opp på gård omgitt av dyr, natur og traktorer ser absolutt ikke feil ut for den sjarmerende karen.

Jonas tar seg litt tid til å smile litt til fotografen og vise huset før han løper videre på ekspedisjon.

– Gårdsliv er både spennende og travelt på våren og sommeren, forteller Camilla.


Gode løsninger

Som teamleder i Haugaland Kraft så er det å skape gode kundeopplevelser svært viktig for Camilla.

– Vi opplever at kundene er opptatt av energieffektivitet, og det har dermed blitt mer interesse for løsninger som blant annet varmepumper og solceller. Fokuset i Haugaland Kraft er å hjelpe våre kunder med å spare strøm.

– Da er det kjekt å kunne tilby kundene gode løsninger som hjelper dem med å ha god kontroll på strømforbruket, forteller hun.

Både varmepumper, solcelleanlegg og elbillading er noe Haugaland Kraft tilbyr. For mange kan slike løsninger være en stor investering.

Hos Haugaland Kraft har man ordnet det slik at kundene enkelt kan fordele kostnaden ved å velge rentefri nedbetaling over strømregningen. Det er ingen etableringskostnader eller gebyrer.

– På denne måten blir det lettere for kundene å komme i gang, uten å måtte investere en større engangssum. Det har vi fått gode tilbakemeldinger på, forteller Camilla.

Veldig praktisk for bønder

Som gårdeier ser Camilla og familien virkelig nytten av gode hjelpemidler.

– Når man driver gård og har flere strømmålere, så er verktøyene til Haugaland Kraft essensielle. De sørger for god kontroll på driften og strømforbruket, eksempelvis når det gjelder melkeroboter og foringsanlegg, forteller hun og legger til:

Flere satser også på solcelleanlegg på driftsbygningene. Dette kan Haugaland Kraft også bistå med.

– Løsningene er noe som varmt kan anbefales til andre gårdeiere. Haugaland Kraft er opptatt av å være lokalt til stede i Etne. Det gjør at en får god, rask og personlig oppfølging både som privatperson og bedriftskunde. Vi er her for kundene lokalt.

Eirik Haugen sier seg enig.

– Jeg tror mange av løsningene til Haugaland Kraft kan være høyaktuelle for folk her i Etne.


Mange fordeler

Nyttige hjelpemidler som tilbys er blant annet Mitt hjem-appen og Kraftplugg. Med Kraftplugg så vises strømforbruket i sanntid, og det gjør det enkelt å finne strømtyvene. Den plugges inn i strømmåleren, og strømmer forbruket direkte til mobilen.

Kundeappen «Mitt hjem» gir full oversikt over kundeforholdet, og inneholder mange nyttige verktøy for de som ønsker å ha kontroll på strømforbruket.

– Her kan du blant annet følge med på strømprisene time for time, se forbruket ditt akkurat nå, styre lading av bilen og få estimert dine månedlige strømkostnader. Det er utrolig praktisk, påpeker Camilla.

– Dessuten får du oversikt over alle kundefordeler. I kundefordelsprogrammet dukker det opp mange kjekke aktiviteter som skidag, foredrag og billetter til ulike arrangementer, kino og festivaler, tilføyer hun.

Hånd som holder mobil med visning av wattmeter for KraftPlugg


Gleder seg

Familien Nernes/Haugen ser nå frem til at huset står ferdig, og de kan flytte inn.

Snart blir de tobarnsforeldre, og Jonas gleder seg til å få en lekekamerat etterhvert.

Mye tyder nemlig på at den kommende etnebuen vil få bli med storebror på mange spennende ekspedisjoner på den vakre familiegården.

– Vi gleder oss masse til det som kommer, og føler oss virkelig hjemme her i Etne, avslutter Camilla med et smil.


Publisert