Smart lading

Totrinnsverifisering – hva gjør jeg?

Noen billeverandører krever totrinnsverifisering for å koble bilen til smart lading. Dette er noe som gjør kontoen din enda sikrere når du logger deg inn.

Ved totrinnsverifisering må du ha en 6-sifret kode som du får fra en autentiseringsapp. Her er det valgfritt for hvilken app du vil bruke. Google Authenticator er en sikker og brukervennlig app som vi kan anbefale.

Slik gjør du:

  1. Last ned f.eks. Google Authenticator i App Store eller Google Play.
  2. Logg inn i autentiseringsappen med samme brukernavn og passord som i appen fra din billeverandør.
  3. Du vil nå få opp en tidsbegrenset kode med 6 sifre. Koden vil endre seg etter 30 sek som er tiden du har til å legge den inn i totrinnsverifiseringen i smart lading i Mitt Hjem.
  4. Pass på at du ikke lukker innloggingen din i smart lading i Mitt Hjem. Du vil da måtte starte prosessen på ny.

Kan jeg lade bilen smart på hytta?

I vår nye versjon av smart lading kan du nå legge til flere ladelokasjoner. Det vil si at du også kan lade bilen smart flere steder enn bare hjemme – også på hytta. Alt du trenger å gjøre er å gå til dine ladelokasjoner i smart ladingstjenesten i appen og legge til flere.

Vil det koste noe å benytte Smart lading?

Inntil videre er smart lading en gratis tjeneste for alle våre strømkunder. Ved fremtidige versjoner av smart lading, sammen med nye smarte tjenester i appen, vil tjenestene få en kostnad. Alle endringer og lanseringer av nye tjenester vil bli kommunisert godt og tydelig i alle våre kanaler.

Andre ting våre kunder lurer på

Trenger du fortsatt hjelp?

Vi jobber med å gjøre det mulig for deg å være mest mulig selvhjulpen, men enkelte tjenester må vi fortsatt bistå deg med. Noen eksempler:

  • Opp- eller nedgradering av TV og internett
  • Oppsigelse av fiber ved flytting
  • Bestilling av nytt utstyr

Vi har åpent for besøkende fra klokken 08:00-15:30 i ukedagene. Du finner oss i Haukelivegen 25, Haugesund.

Vi svarer deg også via kontaktskjema, telefon eller chat mellom klokken 08:00-20:00 i ukedagene, og 10:00-14:00 på lørdager.

For spørsmål om nettleie, strømbrudd og strømnettet generelt, gå til nettselskapet Fagne sin hjemmeside.

hjelp