– Jeg var skeptisk, men det har endret livet mitt

Strøm Forside Mitt Hjem Varmepumpe

Liv Ragnhild Brekke har fått redusert strømutgiftene sine betydelig etter at hun fikk seg varmepumpe. – Endelig er inneklimaet lunt og stabilt både i leiligheten i Haugesund og hytta på Bømlo, forteller hun fornøyd.

Annonsørinnhold produsert av Haugesunds Avis

Liv Ragnhild Brekke skulle egentlig aldri ha varmepumpe i hus. Da hun først fikk det, så gikk det heller ikke helt etter planen.

– Jeg var veldig skeptisk til varmepumpe, og var fast bestemt på at jeg ikke skulle ha det i hus. Jeg så for meg at det var upraktisk og tok opp plass, forteller den spreke og blide pensjonisten leende.

Mange kjenner henne nok som frisør gjennom en årrekke i Haugesund. 76-åringen er en sosial og aktiv dame, som tilbringer tiden sin med familie, venner og ikke minst på sjøen.

Iskald hytteidyll

Opprinnelig er Liv Ragnhild fra Bømlo, og hun har fremdeles hytte der. Den ligger idyllisk til nede ved innseilingen til Mosterhamn, og hun pendler titt og ofte mellom leiligheten i Haugesund og hytta. Stedet har betydd mye for henne.

– Ingenting er som å ligge ut på vannet med fiskestanga en tidlig morgen, påpeker hun drømmende.

Også barn og barnebarn har stor glede av å besøke det nydelige stedet.

Tidligere kunne det fort være en iskald opplevelse å tre over dørstokken, og det tok lang tid å varme opp hytta. Spesielt den store stua. Gulvet var kaldt, og sikringen røk til stadighet. Ikke en ukjent problemstilling for mange hytteeiere.

Et hus som har stått tomt kan fort være krevende å varme opp. Varmepumpe er derfor aktuelt for mange, fordi det gir en jevn temperatur hele året. Men hva med Liv Ragnhild – den skeptiske?

BLE UVENNER: Liv Ragnhild ble uvenner med de forrige varmepumpene, men nå er hun strålende fornøyd med valget.

Ble uvenner

Liv Ragnhild lot seg etterhvert overtale til å prøve varmepumpe både i leiligheten og på hytta. Valget falt på et billig og ukjent merke.

Pensjonisten og varmepumpene ble fort uvenner. Varmepumpa på hytta begynte etter kort tid å bråke noe voldsomt.

– Det gikk ikke an å leve med den lyden. Jeg kunne jo ikke høre meg selv tenke.

Etter å ha fått et godt tilbud fra Haugaland Kraft Energi, så bestemte hun seg for å bytte. Det ble en helt annen opplevelse.

– Nå hører jeg ingenting fra den, og jeg kan gå rett inn i en godt oppvarmet hytte. Heller ikke terrasselivet blir forstyrret lenger. Pumpa er fullstendig lydløs, også på utsiden. Jeg er bare veldig fornøyd med valget. Det er helt fantastisk, og har endret livet mitt, utbryter hun glad.

Enten deg eller meg

Ut i de sene nattetimer måtte Liv Ragnhild etterhvert også ta en alvorsprat med varmepumpen i leiligheten. Lydene holdt henne titt og ofte våken. En natt fikk altså hun nok.

– Jeg holdt på å bli gal, og satte meg ned ved siden av varmepumpa. Budskapet var at enten må du ut eller så må jeg ut, forklarer hun og ler.

Siden har Liv Ragnhild aldri sett seg tilbake. Fornøyd som hun var med byttet på hytta, så gikk hun for samme løsning fra Haugaland Kraft Energi hjemme.

– Jeg har fått et helt annet syn på saken. Jeg har gått fra å snakke ned varmepumper til å fremsnakke dem. Flere jeg kjenner vurderer nå å teste det ut, når de ser hvor bra det er. Jeg har krøpet til korset, og vil anbefale det på det sterkeste, påpeker hun.

Strømutgiftene ble betydelig redusert

Inneklimaet både i leiligheten og på hytta er nå stabilt hele året, ifølge Liv Ragnhild.

Varmepumper varmer nemlig ikke bare opp, men kjøler også ned ved behov. Dermed er investeringen nyttig sommer som vinter. Dessuten har man full kontroll på både temperatur og strømforbruk ved hjelp av smartstyring.

– Jeg opplever allerede at strømregningen har blitt redusert etter at jeg fikk installert varmepumpe fra Haugaland Kraft Energi. Det er utvilsomt at dette vil lønne seg på sikt, i tillegg til at verdien på boligene vil øke med at oppvarmingen er mer energieffektiv.

– Det er også veldig praktisk at en kan betale ned varmepumpen over strømregningen, så en slipper å sprette sparegrisen. Alt kommer på samme regning. Denne investeringen sparer jeg inn, opplyser hun.

FIKK GOD HJELP: Liv Ragnhild er veldig fornøyd med oppfølgingen fra Haugaland Kraft Energi. Her sammen med markedsfører Marith Hagland.


Stillegående, nøytral og lett

Modellen Liv Ragnhild valgte å gå for var komfortmodellen Mitsubishi Electric Gussuri 4600. Den er både stillegående og glir fint inn i stua.

– Jeg synes den er nøytral og lett. Den passer fint under vinduskarmen her, og er helt ideell for meg.

Haugaland Kraft tilbyr flere ulike varmepumper fra Mitsubishi. Modellene er tilpasset ulike boliger, størrelser og behov. Hver av dem har også ulikt design. Mye har skjedd på designfronten de siste årene, så her er det noe for enhver stil og smak.

Selve monteringen går raskt og knirkefritt, i samarbeid med flinke montører hos Lauareid Service AS.

– De var veldig raske og behjelpelige, og jeg slapp å gjøre noe som helst selv. Alt gikk som smurt fra A til Å. Jeg er kjempefornøyd med oppfølgingen, og kommer alltid til å være trofast kunde hos Haugaland Kraft. Er det noe, så vet jeg at jeg kan ringe de, understreker Liv Ragnhild.

EN GIVENDE JOBB: Markedsfører i Haugaland Kraft Energi, Marith Hagland, brenner for å kunne tilby kundene energieffektive og kostnadsbesparende oppvarmingsløsninger.


Setter pris på tryggheten

Marith Hagland er svært glad for å høre om de positive opplevelsene til Liv Ragnhild og andre kunder.

Som markedsfører i Haugaland Kraft Energi, så er hun og kollegaene opptatt av å hjelpe folk i distriktet med energieffektive oppvarmingsløsninger.

– Det er fantastisk kjekt å høre. Vi opplever at kundene blir fornøyde, og at de setter pris på kvaliteten på det vi leverer. Det er lite henvendelser om feil på varmepumpene. Folk forteller om god komfort og godt inneklima hele året. Tilbakemeldingen er at det er lettvint, forteller hun smilende og tilføyer:

– Varmepumper er jo genialt for allergikere, og passer både i hus og hytter. Vi har ulike varmepumper til ulikt bruk, og her kan en få råd om hvilken som kan passe. Det finnes noe for alle. Mange setter også pris på den tryggheten og kompetansen de møter hos oss. Folkene på kundesenteret er kjempeflinke, og svarer på alt mulig. Varmepumpene bestilles enkelt over nett, og vår samarbeidspartner avtaler monteringen. Selv om leveringstiden kan variere etter sesong og etterspørsel, har vi erfart at Lauareid Service AS er både raske og fleksible året rundt.

FULL KONTROLL: Med «Mitt hjem»-appen fra Haugaland Kraft får kundene full kontroll på strømforbruket.


Hjelper kundene med å kutte kostnader

Daglig jobber Marith og hennes kollegaer i Haugaland Kraft Energi for at kunder lettere skal kunne ta styring over eget strømforbruk, og dermed få mindre utgifter.

Med kundeappen «Mitt Hjem» får en god innsikt i eget strømforbruk. Som kunde kan du blant annet se hvor mye strøm du bruker og hva det koster, strømprisen time for time, og mye mer. Teknologien på feltet er også i konstant utvikling, og stadig flere smarte løsninger kommer kundene til gode. Målet er å bidra til at kundene lærer enda mer og planlegge strømforbruket bedre.

– Målet vårt er å stadig gjøre folks energihverdag bedre og enklere. En stor andel av en enebolig eller leilighets strømforbruk går til oppvarming. Ved hjelp av energieffektive opppvarmingsløsninger, så kan en kutte ned på utgiftene og spare miljøet, påpeker hun.

Tilbake i leiligheten sitter en fornøyd Liv Ragnhild Brekke.

– Her er det bare til å slenge seg i godstolen med en kjekk bok. Uten strikkejakke, konstaterer hun med glimt i øyet.

Publisert