HK_stjerne_hvit-med-blå-bakgrunn-header

Velger Haugalandet etter Sildikon Valley

Jobb i Haugaland Kraft
Gina Sandtorv Møller og Julie Sophie Wik_Sildikon Valley
Tysværbuen Gina Møller Sandtorv (t.h.) syntes det virket skummelt å flytte hjem igjen etter mange år som student i Bergen. Takket være Sildikon Valley har hun nå fått «drømmejobben» på Haugalandet.

– Jeg ble tilbudt en drømmejobb videre og er klar for å flytte hjem etter studiet. Den utvandrede tysværbuen Gina (27) fikk fast jobb som interaksjonsdesigner i Haugaland Kraft etter å ha deltatt i suksessprosjektet Sildikon Valley.

Som mange unge haugalendinger valgte Gina Møller Sandtorv å flytte ut for å studere. Hun havnet i Bergen, der hun blant annet har studert medie- og interaksjonsdesign. Etter nesten seks år i byen mellom de sju fjell begynte hjemlengselen etter hvert å melde seg, men tanken på å flytte hjem etter så lang tid var også litt skremmende. «Sildikon Valley» og Haugaland Kraft skulle vise seg å bli døråpneren hun trengte.

– Du blir så trygg i Bergen og bygger deg et nettverk der. Da virker det plutselig så skummelt å flytte hjem igjen og prøve å finne seg en jobb og nettverk der. Sildikon Valley var en mulighet til å utforske hvor aktuelt Haugesund kunne være for meg, sier Gina.

Søk sommerjobb hos oss via Sildikon Valley

Det er mye mer som rører seg i næringslivet i Haugesund enn jeg noen gang kunne forestilt meg.

Gina Sandtorv Møller (26)
Gina Sandtorv Møller_HK
Gina Møller Sandtorv sitter igjen med både fast jobb og en styrket oppfatning av Haugalandet etter Sildikon Valley i 2019.
Jakter friske hoder

Haugaland Kraft er én av ti bedrifter som i 2019 deltok i samarbeidsprosjektet Sildikon Valley.  Prosjektet koordineres av Haugaland Vekst og handler om å synliggjøre spennende muligheter i regionen overfor nyutdannede med fremtidsrettet og ettertraktet kompetanse.

Årets Sildikon Valley-studenter i Haugaland Kraft vil få mulighet til å jobbe med ett av tre utviklingsprosjekter: smart styring i kundeapp, smart by/smarte kommuner og smart nett. Aktuelle studieretninger er IT, UX/tjenestedesign, markedsføring, teknologi, industriell økonomi og elkraft.

I 2019 hadde Sildikon Valley totalt 400 søkere, og 47 heldige studenter fikk seks ukers sommerjobb i en av de involverte bedriftene. Haugaland Kraft tok imot 11 av dem, som ble fordelt på fire ulike utviklingsprosjekter. Blant disse var Gina, som ble utfordret på å forbedre «kundereisen» i konsernet.

– Jeg lærte utrolig mye nytt, både fra de ansatte i Haugaland Kraft og fra samarbeidet med de andre studentene i gruppa. Det var veldig motiverende å få bruke teorien vi har lært på universitetet i praksis på en reell arbeidsplass.

Lokket hjem av tilbud om «drømmejobben»

Da Sildikon Valley tok slutt fikk Gina tilbud om fast jobb i Haugaland Kraft som interaksjonsdesigner i den nye Digitaliserings- og utviklingsavdelingen. I tillegg til å ha sikret seg det hun selv kaller «drømmejobben» når hun til våren er ferdig som student, sitter hun igjen med en styrket oppfatning av Haugalandet som region og arbeidsplass.

Stein Inge Morisbak
– Rekruttering av nyutdannede «digitale innfødte» er uvurderlig for innovasjonsevnen, sier direktør Stein Inge Morisbak i avdeling for Digitalisering og utvikling i Haugaland Kraft. Foto: Haakon Nordvik.

– Det er mye mer som rører seg i næringslivet i Haugesund enn jeg noen gang kunne forestilt meg, sier Gina.

En annen som er storfornøyd med utbyttet av Sildikon Valley så langt, er direktør for Utvikling og Digitalisering i Haugaland Kraft, Stein Inge Morisbak.

– Vi er veldig imponert over jobben studentene har gjort for oss og tar med oss arbeidet i våre egne innovasjonsprosjekter. Rekruttering av nyutdannede «digitale innfødte» er uvurderlig for innovasjonsevnen og at vi har fått Gina med på laget har vært en stor suksess. Sildikon Valley er et fantastisk initiativ som treffer godt med Haugaland Krafts bærekraftssatsing, og vi er uten tvil med videre.

Søk sommerjobb hos oss via Sildikon Valley

Publisert