Solkraft

Er det garanti på utstyret?

Du får 25 års produksjonsgaranti på solcellene, og vanligvis 5 år på inverter. I tillegg har du full anleggsgaranti i fem år, så lenge skaden ikke er selvforskyldt.

 

Trenger jeg ny automatisk strømmåler for å ha solceller?

Alle plusskunder må ha ny AMS måler. Dette ordner Haugaland Kraft dersom du ikke allerede har fått installert ny måler. Nye målere er kostnadsfritt.

Kan jeg installere solceller på taket mitt?

Alle som ønsker det kan bestille solcelleanlegg fra Haugaland Kraft, både private og næringskunder. De fleste taktyper egner seg for montasje av solceller. Man kan velge å montere på eksisterende tak eller integrere panelene i taket. Sydvendte tak er mest optimale i forhold til å utnytte energien i solinnstrålingen best mulig, men ikke avgjørende for at du vil få bra utnyttelse av ditt solanlegg. Når du bestiller solpakke fra Haugaland Kraft vil vi optimalisere plasseringen av panelene for at du skal kunne produsere mest mulig. Om du har et gammelt tak som snart bør skiftes ut, så ønsker vi ikke å installere anlegg på dette. Det lønner seg for deg somkunde å vente med å installere solceller til du har byttet til nytt tak, da du evt. vil måtte ta av igjen solpanelene om de allerede er på plass.

Andre ting våre kunder lurer på

Hjelp sommerens studenter – delta i undersøkelse