Solkraft

Kan jeg installere solceller på taket mitt?

Alle som ønsker det kan bestille solcelleanlegg fra Haugaland Kraft, både private og næringskunder. De fleste taktyper egner seg for montasje av solceller. Man kan velge å montere på eksisterende tak eller integrere panelene i taket. Sydvendte tak er mest optimale i forhold til å utnytte energien i solinnstrålingen best mulig, men ikke avgjørende for at du vil få bra utnyttelse av ditt solanlegg. Når du bestiller solpakke fra Haugaland Kraft vil vi optimalisere plasseringen av panelene for at du skal kunne produsere mest mulig. Om du har et gammelt tak som snart bør skiftes ut, så ønsker vi ikke å installere anlegg på dette. Det lønner seg for deg somkunde å vente med å installere solceller til du har byttet til nytt tak, da du evt. vil måtte ta av igjen solpanelene om de allerede er på plass.

Hva inneholder en solcellepakke fra Haugaland Kraft?

Haugaland Krafts Solpakker inneholder komplett solcelleanlegg på tak tilkoblet strømnettet og strømabonnement med avtale om kjøp av overskuddsstrøm til avtalt pris.

Hvordan ser solcellepanelene ut?

Haugaland Kraft er opptatt av kvalitet og har valgt gode leverandører slik at du som kunde skal få et produkt med topp kvalitet. Haugaland Kraft tilbyr paneler som tar seg godt ut på taket ditt og av topp kvalitet. Vi tilbyr både utenpåliggende solcellepaneler, tak integrerte solceller og solcelle takstein. Solcellene plasseres om mulig på østsør- eller vestvendt fasade. Sør anbefales. På vanlige utenpåliggende paneler tar av noen takpanner for å feste anlegget under dem, før vi legger pannene på igjen. Solcellene blir dermed liggende over takpannene.

Kabel fra solceller til inverter legges utenpå kledning. Inverter kan stå innendørs eller utendørs. Så kables det fra inverter til sikringsskap. Det må være plass til ny sikring i skapet.

Andre ting våre kunder lurer på

Trenger du fortsatt hjelp?

Vi jobber med å gjøre det mulig for deg å være mest mulig selvhjulpen, men enkelte tjenester må vi fortsatt bistå deg med. Noen eksempler:

  • Opp- eller nedgradering av TV og internett
  • Oppsigelse av fiber ved flytting
  • Bestilling av nytt utstyr

Vi har åpent for besøkende fra klokken 08:00-15:30 i ukedagene. Du finner oss i Haukelivegen 25, Haugesund.

Vi svarer deg også via kontaktskjema, telefon eller chat mellom klokken 08:00-20:00 i ukedagene, og 10:00-14:00 på lørdager.

For spørsmål om nettleie, strømbrudd og strømnettet generelt, gå til nettselskapet Fagne sin hjemmeside.

hjelp