Haugaland Kraft. Foto: HAAKON NORDVIK

Uvanlig høye timepriser på strøm i ettermiddag

Strøm

Du har kanskje lagt merke til uvanlig høye strømpriser i ettermiddag i timeprisoversikten inne i appen vår Mitt Hjem. Vi skal prøve å forklare hvorfor det er sånn. 

Statnett kobler i dag den nye strømkabelen mellom Norge og Tyskland til det norske kraftnettet. I dag når de gjør det, får vi høye priser i perioden fra kl 15.00 til 18.00. Prisen vil faktisk nå en topp på 132,5 øre/kWh inkl mva i timen mellom kl 17.00 og 18.00. Timesprisene kommer fra kraftbørsen og berører alle strømprodukter bortsett fra fastprisprodukter. 

Dette prishoppet vil knapt gi utslag på strømregningen, da det kun er få timer med så høy pris. Vi tror heller ikke dette vil bli noen standard pris fremover, men vi kan få kortere perioder med dette prisnivået, sier Andreas Bachmann, salgssjef Haugaland Kraft Energi. 

Du kan altså lage middag i dag som normalt uten at det vil ha noe særlig utslag på strømregningen. Men det er kanskje ikke akkurat mellom klokken 3 og 6 du skal sette elbilen til lading og sette varmekablene på max. 

PS, i januar lanserer vi KraftPlugg – et kraftig, lite verktøy som enkelt plugges inn i strømmåleren og strømmer forbruket direkte til mobilen! Kraftpluggen gjør at du kan se – og på sikt styre – strømforbruket ditt i sanntid.

Les mer om KraftPlugg

Publisert