hkraft_solkraft_takkontakt_1200x628_01

Strålende mottagelse for Solkraft

Solkraft

Takk for interessen, engasjementet og nysgjerrigheten – det er ingen tvil om at solceller vekker interesse i de tusen hjem.

At Solkraft-lanseringen har gått rett hjem hos svært mange av våre kunder, er veldig gledelig. Telefonene våre står ikke stille, og responsen har vært over all forventning. Solenergi engasjerer! 

Som med alle nye ting, finnes det en del spørsmål der ute. Mange av dere lurer også på de samme tingene, og vi oppdaterer stadig våre «ofte stilte spørsmål» med belysende svar, – noen enkle ja/nei, andre litt mer kompliserte. Her er svar på noen ofte stilte spørsmål om våre ofte bestilte solcelleanlegg.

Er installasjon inkludert?
Ja, elinstallasjon må utføres av godkjent el-installatør, så det fikser vi. Dette er inkludert i pristilbudet du får fra oss. I utgangspunktet installerer vi utenpåliggende, så dersom du ønsker å skjule kablene (fra solceller til inverter og fra inverter til sikringsskap), må du gjøre en egeninnsats. Det vil som regel si å ta av kledning slik at alt er klart når vi kommer. Du må også rydde rundt huset slik at vi kan komme til med lift og utstyr. 

Ordner vi alt?
Det korte svaret er «ja». Og med alt mener vi solceller, festesystem til anlegget, inverter, ny sikring i sikringsskap, nødvendig kabling mellom komponenter, tilkobling til nett og alle nødvendige godkjenninger. Du trenger egentlig ikke løfte en finger, med mindre du vil gjøre litt forarbeid som nevnt i svaret over.

Hvor lang er leveringstiden?
Vanligvis går det 2-4 uker fra bestilling til solcelleanlegget er levert, montert og i gang med produksjonen. Det kan naturligvis ta litt mer tid i de travleste periodene, men vi garanterer at solcelleanlegget er montert innen 8 uker (dersom det ikke er spesielle forhold som feks snø og frost som gjør at montering ikke lar seg gjennomføre).

Når vil solkraftverket mitt bli lønnsomt?
Her begynner ting å bli litt kompliserte, for det er ikke så lenge siden solcelleanlegg ble lønnsomt. Kombinasjonen av mer effektive paneler og lavere priser, har imidlertid snudd regnestykket på hodet. Med dagens priser ser vi at anlegget i de fleste tilfeller har produsert strøm som tilsvarer kjøpsprisen i løpet av 15 år eller mindre. For bedrifter som har større solcelleanlegg, vil det gjerne være under 10 år. Tatt i betraktning at anlegget vil produsere strøm i 30–35 år eller mer, blir det klart at Solkraft er en svært gunstig investering.

Det er også flere faktorer som må tas med i beregning. Mange kan fålavere rente på hele huslånet ved å installere Solkraft. Da kan du gjerne spare penger fra dag én! Også fremtidens kraftpriser vil påvirke lønnsomheten. Det er vanskelig å spå, men det er grunn til å tro at kraft kommer til å stige i pris i årene som kommer. Det er gunstig for alle som produserer sin egen strøm.

I en omfattende rapport laget av Multiconsult i 2018 viser de til en forventet årlig avkastning på 5-8 % på solcelleanlegget. Det er langt over hva man får fra renter i banken og kostnaden for å ta lån.

Hva gjør jeg dersom jeg ikke finner mitt tak/hus på kartet?
Da sender du oss en henvendelse gjennom skjemaet på nettsiden, så sjekker vi ditt tak og kommer tilbake til deg med et tilbud.

Kontakt oss

E-post: solkraft@hkraft.no
Telefon: 987 05 270

Spørsmål og svar om Solkraft

Publisert