Salt Ship Design på Stord er verdensledende innen skipsdesign

Altibox Bedrift Nyhet Forside Forside bedrift

En av bransjens største og mest anerkjente aktører

I nyoppussede lokaler i Leirvik på Stord foregår det banebrytende og imponerende innovasjon innen skipsdesign. Til det kreves det avansert teknologi og et svært stabilt fiberbredbånd.

Foto og tekst: Kristine Thorsen Eikeland
Laget av: Amedia Innholdsbyrå

-Velkommen til oss, sier IT-sjef i Salt Ship Design, Frode Meling smilende. – Det er veldig kjekt å ta i mot kunder, samarbeidspartnere, besøkende og kollegaer her. I løpet av et tiår har Salt Ship Design blitt en av bransjens største og mest anerkjente aktører internasjonalt.

En opplevelse

Lokalene på Sunnhordalandskaien, i hjertet av Leirvik, har gjennomgått en grundig renovering. Resultatet er flott og moderne, med kontorer og møterom som innehar topp fasiliteter. Imponerende er også glassfasaden ut mot den vakre fjorden.

– Det å komme til Salt skal være en opplevelse. Lokasjonen er veldig god. Vi får mye internasjonalt besøk her. Av og til legger også skip som er designet av oss til kai rett utenfor døren. Det er en helt spesiell følelse å kunne gå ombord, og se hvordan designet fungerer i praksis, påpeker Frode.

Stabilt fiberbredbånd er helt vesentlig for vår virksomhet. Her er leveransen fra Haugaland Kraft ekstremt viktig.
– Frode Meling – IT-sjef for Salt Ship Design
Frode Meling, IT-sjef for Salt Ship Design

Teknologi i verdensklasse

I gangen henger det prototyper og innglassede modeller av imponerende skipsdesign. Hele 60 fartøy med Salt design er levert eller under bygging siden 2012. Mange av dem har blitt unike foregangsmodeller, til inspirasjon for andre i fagmiljøet.

– Folkene bak firmaet har jobbet med skipsdesign i en mannsalder. I tillegg til hovedkontoret på Leirvik, så er det også etablert kontorer i Polen og i Serbia. Vi er 110 ansatte, forteller IT-sjefen stolt.

Moderne teknologi er en svært viktig del av infrastrukturen til Salt Ship Design.
– Vi er heldigitale, og er avhengige av stabil og god teknologi, opplyser Frode.
Derfor bestemte de seg tidlig for å satse på et eget dokumenthåndteringssystem – kalt Pepper.

– Vi er på mange måter også en IT-bedrift, med utviklere som sitter både her og i utlandet. Hos oss er IT og fiberbredbånd fra Haugaland Kraft sentralt i alle prosesser.

I gangen henger det prototyper og innglassede modeller av imponerende skipsdesign. Hele 60 fartøy med Salt design er levert eller under bygging siden 2012.

Hvert prosjekt er unikt

Salt Ship Design drives som en uavhengig aktør, og er ikke knyttet til et spesielt verft eller utstyrsleverandør. Det ser de på som en stor fordel.

– Vi er en formålsdrevet organisasjon, hvor operasjonene våre er veldig kundetilpasset. Hvert prosjekt er unikt og tilpasset behovet. Vi står fritt til å assistere redere og verft både lokalt og internasjonalt. Det at vi er uavhengig gjør at vi enkelt kan tilpasse oss behovene i markedet, og gå inn på nye området med kompetansen vår, fremhever Frode.

For Salt er de mange returnerende kundene den ultimate anerkjennelsen.

– Vi ønsker å være tidlig ute med teknologi, og gode båter er den beste markedsføringen vi kan få.

Salt Ship Design
Salt spesialdesigner vindpark-installasjons-fartøyer, konstruksjons- og servicefartøy, samt kabelleggingsfartøyer for havvindsegmentet.
Salt Ship Design, fiskerfartøy
Salt designer fiskefartøy med en helt unik og banebrytende utforming. Her er «Isafold».

Fantastisk stabil fiberleveranse fra Haugaland Kraft

Kommunikasjon på tvers av ulike land må fungere optimalt i Salt. Det er helt vesentlig for driften.

Nettopp derfor har de valgt å samarbeide med Haugaland Kraft. Det har de hatt god erfaring med siden oppstarten.

– Hos oss utveksles store datamengder kontinuerlig på en høy frekvens. Det krever et enormt stabilt fiberbredbånd. Haugaland Kraft leverer fantastisk stabile linjer med god kapasitet, opplyser Frode og tilføyer:

– Det er svært sjelden nettet har gått ned uanmeldt. Nedetid er som regel avtalt og skjer utenom kjernetiden vår. Når vi i løpet av en flytteprosess hadde flere lokaler, så ordnet de også fibertilkobling mellom byggene. Det ga oss en svært fleksibel overgang. Montørene var kjapt på plass, og kom med løsninger på komplekse utfordringer. Vi er utrolig fornøyde med løsningene fra Haugaland Kraft.

Hele 400 digitale møter i måneden

Møter er en stor del av virksomheten. Mye foregår på Teams, og møteaktiviteten er svært høy på tvers av land.

– Nettet er på mange måter grunnlaget for virksomheten vår. I løpet av denne måneden har vi hatt 28 000 chatmeldinger, 750 én til én-samtaler og 400 digitale møter – noe som tilsvarer 30 000 minutter med møtevirksomhet. Da er det klart at stabilt fiberbredbånd er helt vesentlig. Her er leveransen fra Haugaland Kraft ekstremt viktig, påpeker Frode.

Viktig med god digital infrastruktur

Viktigheten av god digital infrastruktur ble også veldig tydelig for bedriften i løpet av pandemien, i følge administrerende direktør, Andreas Siglen. Også han er svært fornøyd med fiberbredbåndet fra Haugaland Kraft.

– Vi var allerede da godt satt opp teknisk. Det var en viktig bidragsyter til at vi kunne opprettholde produksjonen, og ha god vekst i løpet av pandemien. I tillegg lyktes vi med å integrere og bygge opp kontoret i Serbia, helt uten fysiske møter. Kontorbyggene var under renovering, og vi klarte å organisere alt utelukkende via Teams. Det sier litt om hvor viktig den digitale infrastrukturen er, fremhever han.

Suksessen til Salt ligger i krysningen mellom menneskene som jobber her, god teknologi og banebrytende designløsninger.

Viktigheten av god digital infrastruktur ble også veldig tydelig for bedriften i løpet av pandemien, i følge administrerende direktør, Andreas Siglen. Også han er svært fornøyd med fiberbredbåndet fra Haugaland Kraft.

Publisert