Pablo Barrera blir ny konsernsjef i Haugaland Kraft AS

Presse Nyhet Forside

Pablo Barrera er ansatt som ny konsernsjef i Haugaland Kraft AS. Han tar over etter Olav Linga som i vinter offentliggjorde at han ville gå av med pensjon etter 18 år i selskapet. Den nye konsernsjefen kommer fra Yara International hvor han har hatt en rekke internasjonale lederstillinger. 

Pablo bringer med seg bred erfaring fra ulike roller i Yara og hans tidligere arbeidsgiver The Boston Consulting Group. Han kommer til Haugaland Kraft fra et internasjonal verv som administrerende direktør for IMAGINE Food Collective, et verdikjedesamarbeid for de største globale private aktørene innen mat og landbruk, hvor han var på utlån fra Yara. Før den tid har han hatt ulike roller i konsernledelsen som har inkludert globalt ansvar for innkjøp, logistikk, strategi og forretningsutvikling, kommunikasjon og myndighetskontakt. Han var medlem av konsernledelsen fra 2018 til 2021, og før det var han landssjef for Yaras virksomhet i Chile.

Pablo Barrera sitter inne med unik kunnskap og erfaring som vil bidra til å ta konsernet inn i en ny tid, samtidig som alt det gode som er bygget opp gjennom mange år, tas med videre.

Petter Steen jr., styreleder i Haugaland Kraft

Barrera har en bachelor i økonomi og administrasjon og en mastergrad i finans fra Norges Handelshøyskole (NHH). Han har tatt etterutdanning innen bærekraftig utvikling og ledelse ved Yale School of Management og Harvard Kennedy School. Han har erfaring fra flere styreverv og er i dag medlem av styret til Den Norske Opera og Ballett.

Han ble kåret til Årets ledertalent i 2018. Juryen forteller i sin begrunnelse om en leder med svært sterke analytiske evner og stor gjennomføringskraft som får frem det beste i de rundt seg. Våren 2019 ble han valgt ut til Young Global Leaders, et program i regi av World Economic Forum. Kun noen få nordmenn har fått utmerkelsen før ham.

Pablo_Barrera_og_Petter_Steen_jr
Påtroppende konsernsjef Pablo Barrera og Petter Steen jr., styreleder i Haugaland Kraft. Foto: Grethe Nygaard

Styreleder Petter Steen gleder seg over at Haugaland Kraft får en så erfaren, uredd og fremtidsrettet toppsjef til konsernet.

– Pablo Barrera sitter inne med unik kunnskap og erfaring som vil bidra til å ta konsernet inn i en ny tid, samtidig som alt det gode som er bygget opp gjennom mange år, tas med videre, uttaler styrelederen. Vi ser frem til å få Pablo som ny konsernsjef i Haugaland Kraft. Hans oppgave blir å bygge videre på det grunnlaget som er lagt av Olav Linga, samtidig som han skal bidra til å realisere selskapets mål om å utvikle ny forretningsvirksomhet som en del av det grønne skiftet, sier Steen.

Steen trekker frem Barrera sine lederegenskaper, analytiske evner og klare fokus på kraftbransjens rolle i å skape et bærekraftig samfunn som utslagsgivende for styrets valg av ny konsernsjef.

– Han er også en leder som har omsorg for menneskene rundt seg, noe som betyr svært mye i et stort konsern med over 500 ansatte, avslutter styrelederen.

Ordfører Jarle Nilsen i Karmøy kommune, som representerer selskapets største eier, er godt fornøyd med ansettelsen av Barrera.

– Haugaland Kraft står foran viktige oppgaver og er langt mer enn et energiselskap. Kommunen, innbyggerne og lokalt næringsliv nyter alle godt av et robust og bærekraftig lokalt selskap. Styret har funnet en dyktig etterfølger etter Olav Linga som vil videreføre selskapets ambisiøse mål, uttaler ordføreren.

Konsernsjef i Yara International, Svein Tore Holsether, gratulerer:

«Pablo har spilt en viktig rolle i Yaras arbeid med å utvikle en bærekraftig forretningsstrategi og hvordan vi jobber med hele matindustrien for å redusere karbonavtrykket på mat. I Yara liker vi å gi unge talenter mye ansvar, og Pablo er en av flere som er kommet inn i konsernledelsen i ung alder. Jeg vil takke ham for innsatsen, og samtidig gratulere Haugaland Kraft med å ha klart å lokke ham tilbake til hjemtraktene»

Pablo Barrera gleder seg til å ta fatt på jobben og være med på å utvikle selskapet videre.

Jeg har et brennende ønske om å bygge og utvikle denne regionen som står meg så nær, og da vet jeg ikke om noe annet sted som er bedre enn Haugaland Kraft.

Pablo Barrera, påtroppende konsernsjef i Haugaland Kraft

– Konteksten kunne ikke vært mer spennende, men også utfordrende; det grønne skiftet, behov for mer energi og en rivende teknologiutvikling, sier Barrera. Jeg er helt sikker på at mulighetene kommer til å være mange for et så solid og fremoverlent selskap som Haugaland Kraft. Jeg har et brennende ønske om å bygge og utvikle denne regionen som står meg så nær, og da vet jeg ikke om noe annet sted som er bedre enn Haugaland Kraft. Dette kunne jeg ikke si nei til. Jeg gleder meg til å flytte hjem og til å jobbe sammen med alle de dyktige ansatte og våre eiere for å sammen ta Haugaland Kraft inn i neste fase, avslutter den påtroppende konsernsjefen.

Pablo Barrera er 36 år gammel og kommer fra Haugesund. Han tiltrer stillingen som konsernsjef i Haugaland Kraft AS 1. september.

For mer informasjon eller kommentarer
Petter Steen jr., styreleder i Haugaland Kraft, mobil: 900 19 539
Inghild Storesund, nestleder i styret, mobil: 911 12 951

Publisert