HK_SOLtilnettsiden

Oppdag Solkraft

Solkraft

Et krafttak for miljøet – og din egen lommebok.

Solceller er ikke noe nytt. Du husker kanskje de soldrevne kalkulatorene som florerte for mange herrens år siden. Før kalkulatoren ble redusert til en app på smarttelefonen. Hvis du mot formodning har et eksemplar liggende i en skuff, ta den frem igjen nå. Den kan nemlig hjelpe med å illustrere det som er nytt med solceller i 2019 – regnestykket. 

I tillegg til å være miljøvennlig, kan det nå også lønne seg økonomisk med et solcelleanlegg på taket. 

Moderne teknologi

Vi i Haugaland Kraft er stolte av å endelig kunne lansere et lønnsomt og komplett solcelleprodukt til våre kunder. Etter over ett år med testing hos 12 pilotkunder, er vi sikre på at produktet vi har valgt oppfyller de strenge kravene vi stilte ved oppstarten; at kraftverket måtte være effektivt, rimelig og holde høy kvalitet.

Hvorfor er solceller plutselig blitt lønnsomt, spør du? Vel, det er flere grunner til det. De nye smartmålerne som alle strømkunder i landet enten får eller har fått, vil for eksempel gjøre det mye enklere for nettselskapet å administrere et strømnett med tusenvis av småkraftverk på diverse hustak. Kjøper du Solkraft av oss, blir du plusskunde (også kalt prosument, av produsent og konsument). Det vil si at dersom du produserer mer strøm enn du bruker på et gitt tidspunkt, kjøper vi overskuddsstrømmen av deg til en fastsatt pris uten at du trenger å tenke på det. Strømmen går da ut på strømnettet og kan hjelpe naboen med middagskokingen. 

Den avgjørende faktoren for at solceller nå er lønnsomt, er likevel det stadig akselererende grønne skiftet som har ført til at etterspørselen etter solcellepaneler har skutt i været på verdensbasis. Flere produsenter har kommet til, kvaliteten har økt i takt med konkurransen, og kostnadene har sunket dramatisk. Kombinasjonen av høyere effektivitet og lavere priser, et sikkert tegn på en moden teknologi, har gjort at en investering i solceller nå vil gå i pluss – med god margin. Da kan vi selge det til dere, våre kjære kunder, med god samvittighet. 

Ingen egeninnsats

God samvittighet kan du også ha. Et solkraftverk har naturligvis ingen utslipp, det produserer bare ren, fornybar energi. Panelene vi har valgt, tar seg også svært godt ut på hustaket. De er anonyme og usjenerende både for dere og naboene, har en garanti på 25 år, men varer ofte mye lenger, og krever minimalt med vedlikehold grunnet fraværet av bevegelige deler. 

Når det gjelder installasjonen, fikser vi absolutt alt – fra prosjektering til produksjon. Du bestemmer naturligvis hvilken takflate du vil benytte og hvor stort anlegg du vil ha, men vi hjelper deg hele veien og gir deg gode råd om hva som vil lønne seg. Når bestillingen er gjort, kommer vi hjem til deg og monterer paneler og vekselretter, strekker ledninger og kobler til sikringsskap. Du trenger faktisk ikke løfte en finger – før du trykker deg inn på appen og ser hvor mye strøm anlegget ditt produserer.

Soleklart i pluss

Et solcelleanlegg er en langsiktig investering. En vanlig husholdning kan forvente å dekke 10–20% av det årlige strømforbruket med et solcelleanlegg, en gedigen besparelse over 30 år. Legg til faktorer som rentefordeler på huslån (for eksempel Grønt Boliglån hos Haugesund Sparebank med inntil 0,25% lavere rente på hele lånet), at du ikke betaler nettleie på egenprodusert strøm, at Enova støtter solcelleanlegg (10 000 kroner + 1250 kroner per kW installert effekt), og at boligen stiger i verdi med solceller på taket, så er det ikke vanskelig å se at det vil lønne seg i lengden. 

Regn litt på det selv, og finn ut hvor mye du tror du kan spare på å installere Solkraft fra Haugaland Kraft. Flere kunder vil faktisk oppleve å spare månedlige utgifter allerede fra dag én.

Dette sier våre pilotkunder om Solkraft

Eg må seie at eg er veldig fornøgd. Sjølv når det er overskya, så produserer anlegget straum.

Gunnar A. Gauthun
Pilotkunde

Mitt solcelleanlegg fungerer utmerket og jeg synes det er gøy å kunne bidra til utviklingen innen fornybar energi.

Svein-Gaute Bleivik
Pilotkunde

Produksjonen har vært langt bedre enn forventet og det er også fint å ha full kontroll og kunne følge med på produksjonen live i appen.

Kristine Synnes
Pilotkunde

Kontakt oss

E-post: solkraft@hkraft.no
Telefon: 987 05 270

Publisert