smart city and vehicles, wireless communication network, interne

Investerer 50 millioner i norsk teknologiselskap

Presse Nyhet Forside

Haugaland Kraft og Lyse går inn med millionbeløp i en av Nordens ledende leverandører av IoT-produkter og løsninger. Nå planlegger Datek offensiv vekst de neste årene.

– Haugaland Kraft og Lyse har et felles utgangspunkt i ønsket om å være en god og nær samarbeidspartner med kommunene. Vi har tro på at Datek vil kunne utvikle gode teknologiske løsninger som vil komme kundene våre til gode, sier konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft.

Utvikler fremtidens løsninger
Datek har lang erfaring med løsnings- og produktutvikling. Disse varierer fra flåtestyring (tog, lastebiler, busser og biler), sentral styring av veilys, bakkesystemer på flyplasser, løsninger for smarte bygninger og smarthusløsninger.

Datek skiller seg ut fra mange andre teknologileverandører innen IoT-sektoren ved at de har investert store beløp over mange år i å utvikle egen teknologi. Datek mente tidlig at det ville være viktig å eie egen teknologi for å kunne tilby kundene forutsigbare forretningsmodeller og betydelig lavere priser, trygghet rundt innsamlede data og «made in Norway» som et kvalitetsstempel.

– Datek er en av de mest spennende aktørene i landet når det gjelder teknologiløsninger til både kommuner og bedrifter. Vi ser også et betydelig potensial i selskapet innen smarte løsninger rettet mot privatmarkedet, sier Lyses konserndirektør tele, Toril Nag.

Datek-ledere_PM
Norske Datek satser på det sterkt voksende markedet for smarte produkter og tjenester. F.v. Trond Westgaard, Datek Smart Home AS, Per Berg, Datek Next AS, Øyvind Sløgedal, Datek Light Control AS, Anders Westgaard, adm. dir Datek AS.

Investerer 50 millioner
De to konsernene investerer til sammen 50 millioner kroner i selskapet, som nå planlegger med betydelige vekstambisjoner. Datek vil lyse ut mange spennende stillinger innen kort tid. Stillingene skal være rettet mot arbeidet med å videreutvikle eksisterende produktportefølje, men også utvikle nye smarte løsninger rettet mot både privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet har i dag 45 ansatte, og vekstplanene innebærer en dobling av antall ansatte i løpet av de neste par årene.

Olav Linga
– Vi har trua på Datek, sier konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft.

– Vi mobiliserer i det voksende markedet for smarte produkter og tjenester og har planer om å lansere flere spennende løsninger innen energi- og smarte hjem-segmentet. Å få Lyse og Haugaland Kraft inn på eiersiden, med de kommersielle synergiene, kompetansehevingen og kapitaltilførselen det medfører, oppleves som en strategisk fulltreffer for oss, sier administrerende direktør Anders Westgaard i Datek.

Haugaland Kraft og Lyse har totalt en eierandel i Datek på 32,18 prosent gjennom det nystiftede holdingselskapet Sensortek Holding, som eies 50/50 av de to aktørene.

Om Haugaland Kraft
Konsernet Haugaland Kraft har hovedkontor i Haugesund med avdelinger på Fitjar, Sand, Sauda, Stord, Ølen/Skånevik og Halsnøy. Haugaland Kraft er majoritetseier i Sunnhordland Kraftlag (SKL). Hovedvirksomhetene er produksjon, overføring og omsetning av elektrisk kraft, samt utbygging/drift av fibernettverk.

Om Lyse
Lyse er et norsk konsern med virksomhet innenfor områdene energi, telekommunikasjon og infrastruktur. Innen fornybar og regulerbar vannkraft er Lyse en nasjonal aktør. Konsernet er nasjonalt ledende på fiberbredbånd og eier bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox.

Om Datek
Datek er en av Norges ledende leverandører av IoT-løsninger med fokus på smarte hjem, smarte byer og smart helse. Selskapet har 45 ansatte og holder til på Lillestrøm.

Kontaktpersoner:
Konsernsjef Haugaland Kraft: Olav Linga tlf: 911 61 324
Konserndirektør tele, Lyse: Toril Nag, tlf: 934 88 888
Administrerende direktør Datek, Anders Westgaard, tlf: 905 28 862

Publisert