Solcelleanlegg-HauglandKraft-Caiano

Installerer Haugalandets største solcelleanlegg midt i sentrum

Presse Solkraft Bedrift En kundes tanker Referanse Solkraft

I disse dager ferdigstiller vi installasjon av et større solcelleanlegg på taket av det Caiano-eide bygget Haraldsgata 125, midt i Haugesund sentrum.

Dette vil så langt være det største solcelleanlegget på Haugalandet og vil kunne produsere rundt 60.000 kWh per år. Det tilsvarer årsforbruket til rundt 3 til 4 husholdninger. For huseier Caiano Eiendom er hovedfokuset det miljømessig løftet dette gir selskapet og husets mange leietakere. På sikt vil det også gi billigere strømregning.

– Vi kontaktet Haugland Kraft for en tid tilbake og ytret et ønske om å bli med på disse spennende pilotprosjektene, da det viser seg oftere og mer tydeligere enn før at våre leietakere stiller spørsmål rundt miljøbevissthet. Det er noe vi ønsker å ta på alvor, og installasjon av solceller, kombinert med andre tiltak på dette bygget, imøtekommer ønsket til leietakere, sier Martin Laurhammer, daglig leder i Caiano Eiendom. For bedrifter er en troverdig miljøprofil snart helt nødvendig for å hevde seg i et konkurransepreget marked. Martin Laurhammer er overbevist om at flere bedrifter og private vil henge seg på det grønne skiftet om de ønsker å konkurrere på markedet.

– Jeg tror det er et konkurransefortrinn når man driver med bygg og utleie av eiendom. Både folk som jobber der og som leier, ønsker å assosiere seg med det grønne skiftet. Jeg tror dette bare er begynnelsen på at flere vil henge seg på.

Martin Laurhammer,daglig leder Caiano Eiendom AS

Haugaland Kraft lanserte tidligere i år sitt Solkraft-produkt, som har blitt møtt med stor interesse og engasjement blant kunder som er interesserte i fornybar energi. Gjennom Solkraft-konseptet leverer selskapet skreddersydde, totalløsninger for solcelleanlegg, på en enkel og trygg måte for kundene. Mange næringsbygg egner seg ypperlig for solceller, og vil være en lønnsom investering for bedriften.

– Bedrifter blir mer og mer miljøbevisste i takt med at kundene deres blir det. Det grønne skiftet er for alvor i gang, og solceller har nå alle forutsetninger for å bli en ledende grønn teknologi her på Vestlandet, uttaler Olav Linga, Konsernsjef i Haugaland Kraft.

Haugaland Kraft ønsker å være langt fremme på teknologiutviklingen i forhold til lokal energiproduksjon, smart lagring og energistyring. På vårt nybygg på Stord ble det installert et fremtidsrettet energisystem med både solceller, batterilagring og smart styring.

– For å kunne gi våre kunder best mulig rådgivning rundt solenergi, lagring og smart energistyring så tenker vi at vi må sitte i førersetet for å utvikle nye, smarte løsninger og teste disse ut selv. Derfor har vi investert i, og utviklet et fremtidsrettet og unikt system på nybygget vårt på Heiane på Stord, avslutter Olav Linga.

Vil du sjekke mulighetene for din bedrift?
Vi hører gjerne fra deg.

Vi har en digital tjeneste som genererer estimat på produksjon og pris på et anlegg på ditt tak.

Sjekk ditt tak og be om tilbud

Eller legg igjen litt informasjon i skjemaet under, så tar vi kontakt for en uforpliktende prat.

Publisert