Gebyr ved valg av papirfaktura settes ned

Informasjon

Har du valgt å få tilsendt papirfaktura? Gebyret for denne tjenesten settes ned fra 49,- kroner til 12,50 kroner. Gebyrendringen innføres med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2023, og du vil få tilbakebetalt differansen på fakturaen som sendes ut i juli.

Beløpet du får tilbakebetalt finner du i fakturalinjen som heter «prisjustering papirgebyr fra 1.1.2023».

Hvorfor har vi et gebyr ved valg av papirfaktura?

Alle våre kunder under 67 år som velger å få tilsendt papirfaktura, blir belastet med et gebyr. Fram til nå har dette gebyret vært sammensatt for å dekke kostnadene vi har knyttet til å sende ut papirfaktura, og for å motivere våre kunder til å gå over på digitale løsninger som er mer miljøvennlige. Ny finansavtalelov stiller imidlertid nye krav og gjør at vi ikke lenger kan ta et miljøgebyr på papirfaktura.

Ingen fakturagebyr med eFaktura

Vi har stor forståelse for at noen kunder finner det utfordrende med digitale løsninger. Samtidig ønsker vi å hjelpe så mange kunder som mulig over på miljøvennlige alternativer. Velger du elektronisk faktura (eFaktura), trenger du ikke å betale papirfakturagebyr.

Du kan opprette eFaktura selv i nettbanken din eller få hjelp ved å ta kontakt med banken din. Flere banker tilbyr også løsninger, der man kan få fullmakt til å motta eFaktura for andre, dele tilgang til eFaktura med andre eller være disponent på konto for andre. Ta kontakt med banken din for å få hjelp til dette.

Dersom du ikke ønsker å opprette eFaktura, men likevel ønsker å unngå gebyr, kan du få tilsendt faktura på e-post. Ta kontakt med vår kundeservice på chat eller e-post for å bestille faktura til e-postadressen du ønsker å motta faktura på. Kontaktinformasjonen finner du her.

Publisert