altibox kabel england

Ett steg nærmere fiberkabel mellom Newcastle og Rogaland

Altibox Fiber Bedrift Forside

Etter flere uker med havbunnsundersøkelser er det nå bestemt hvor den nye fiberkabelen mellom Newcastle og Rogaland skal installeres.

Olav Linga
Konsernsjef Olav Linga

Denne uken avsluttet fartøyet MV Fugro Galaxy sine havbunnsundersøkelser utenfor Green Mountains datalagringsanlegg på Rennesøy i Stavanger kommune. Formålet med undersøkelsene var å hente inn informasjon om havbunnen for å bestemme den endelige plasseringen av fiberkabelen som skal installeres mellom Newcastle og Stavanger neste sommer.

Fiberkabelprosjektet gjennomføres av selskapene Lyse, Haugaland Kraft, BKK, Green Mountain, Hatteland og Ryfylke IKS og selve fiberkabelen skal driftes av Altibox Carrier så snart den er på plass.

Konserndirektør i Haugaland Kraft, Olav Linga, er fornøyd med fremdriften i det store prosjektet:

-Det er imponerende at vi opprettholder fremgangen i prosjektet til tross for koronasituasjonen næringslivet og samfunnet for øvrig står oppe i. Det er viktig at vi får fiberkabelen operativ, og det kan danne grunnlaget for et helt nytt næringsliv på Haugalandet. I beste fall kan vi få store datasenter-aktører på banen for etableringer i vår region.

 – Stor interesse

Høyhastighetskabelen vil gi en markant forsterkning av datakommunikasjonen inn og ut av Norge samtidig som den forbedrer leveringssikkerheten.

– Vi opplever stor interesse for fiberkabelen og er i forhandlinger med store aktører både innen datasenter-, carrier- og sluttkundesegmentet. Denne kabelen gjør det mulig for vår region å etablere seg som en stor datasenterregion samtidig som den styrker det nasjonale kjernenettet vårt og gir en ny føringsvei til kontinentet, sier salgssjef Svein Arild Ims i Altibox Carrier.

Til tross for koronasituasjonen i verden er arbeidet innenfor fremdriftsplanen. Selve installasjonen vil foregå neste sommer og målet er at fiberkabelen skal være operativ mot slutten av 2021.

Publisert