Kanelsnurrer

Duften av nybakte kanelsnurrer får de fleste av oss til få vann i munnen. Kanskje vekker det minner fra barndommen eller fra gode stunder sammen med noen du er glad i. Alle har vi ulike assosiasjoner til ulike dufter.

I anledning kanelbollens dag 4. oktober deler vi en oppskrift så du selv kan fylle kjøkkenet og hjemmet ditt med denne vidunderlige duften.

Utgangspunktet er en vanlig hvetebolleoppskrift som man fyller med kanel, smør og sukker.

Bolledeig:

Fyll:

Varm melken og smelt smøret, rør ut gjæren (hvis du bruker fersk gjær) i blandingen når den er rundt 37 grader, den må ikke være for varm. Bland sammen det tørre (og evt tørrgjør i stedet for fersk gjær). Tilsett væsken og elt til deigen slipper bollen. Sett den på et lunt sted og dekk over med plastfolie. La den heve til den er dobbel størrelse. Kjevle den ut til et rektangel, rør sammen fyllet og smør det utover den øvre halvdelen. Legg over den andre halvdelen slik at fyllet nå er «inni» deigen. Skjær remser av deigen (den korteste enden) på ca 2 cm, tvinn hver remse og legg endene over hverandre i et kryss, ta den ene enden og legg under bollen og opp i midten. Legg snurrene på et bakebrett og la dem etterheve ca 15 min. Strø gjerne perlesukker på bollene før steking.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 8-10 min (avhengig av ovn).

GOD BAKST!

Som fiberkunde hos Haugaland Kraft har du en egen fiberkabel inn til boligen din. Dette betyr at du slipper å dele kapasiteten med naboen, har samme fart i både opp- og nedlasting og får stabilt nett hele døgnet.

Enjoying the simple pleasures of our home life