SolcelleanleggCaiano

Caiano Eiendom og Haugaland Kraft med solcellesamarbeid midt i sentrum

Presse Solkraft En kundes tanker Referanse Solkraft

I disse dager ferdigstiller Haugaland Kraft installasjon av et større solcelleanlegg på taket av det Caiano eide bygget Haraldsgata 125, midt i Haugesund sentrum.

Dette vil så langt være det største solcelleanlegget på Haugalandet og vil kunne produsere rundt 60.000 kWh per år. Det tilsvarer forbruket til rundt 3 til 4 husholdninger i løpet av et år. For huseier, Caiano Eiendom, er hovedfokuset det miljømessig løftet dette gir selskapet og husets mange leietakere. På sikt vil det også gi billigere strømregning.

– Vi kontaktet Haugland Kraft for en tid tilbake og ytret ønske om å bli med på disse spennende pilotprosjektene da det viser seg oftere og mer tydeligere enn før at våre leietakere stiller spørsmål rundt miljøbevissthet, også hos oss som utleier. Det er noe vi ønsker å ta på alvor og installasjon av solceller, kombinert med andre tiltak på dette bygget, imøtekommer ønske til leietakere, sier Martin Laurhammer, daglig leder i Caiano Eiendom. For bedrifter er en troverdig miljøprofil snart helt nødvendig for å hevde seg i et konkurransepreget marked.

Haugaland Kraft lanserte tidligere i år sitt Solkraft produkt som har blitt møtt med stor interesse og engasjement blant kunder som er interesserte i fornybar energi. Gjennom Solkraft konseptet leverer selskapet skreddersydde, total løsninger for solcelleanlegg, på en enkel og trygg måte for kundene. Mange næringsbygg egner seg ypperlig for solceller, og vil være en lønnsom investering for bedriften.

– Bedrifter blir mer og mer miljøbevisste i takt med at kundene deres blir det. Det grønne skiftet er for alvor i gang, og solceller har nå alle forutsetninger for å bli en ledende grønn teknologi her på Vestlandet, uttaler Olav Linga, Konsernsjef i Haugaland Kraft.

Haugaland Kraft ønsker å være langt fremme på teknologiutviklingen i forhold til lokal energiproduksjon, smart lagring og energistyring. På sitt nybygg på Stord ble det installert et fremtidsrettet energisystem med både solceller, batterilagring og smart styring.

– For å kunne gi våre kunder best mulig rådgivning rundt solenergi, lagring og smart energistyring så tenker vi at vi må sitte i førersetet for å utvikle nye, smarte løsninger og teste disse ut selv. Derfor har vi investert i, og utviklet et fremtidsrettet og unikt system på nybygget vårt på Heiane på Stord, avslutter Olav Linga.

Kontaktpersoner:
Martin Laurhammer, daglig leder Caiano Eiendom
Tlf. 909 54 296
martin@caiano.no

Olav Linga, konsernsjef
Tlf. 911 61 324
olav.linga@hkraft.no