Elektrotjenester er entreprenøravdelingen i Haugaland Kraft Energi AS og er registrert i DSB sitt register over godkjente elektroinstallatører for lavspent og høyspent elektroinstallasjoner.

Vi leverer og monterer alle typer utendørs belysningsanlegg – fra små, private lysanlegg til komplette lysanlegg i store vegprosjekter.

I tillegg har vi vedlikeholdsoppdrag for belysningsanlegg på alle typer veger, både kommunale veger, fylkesveger, samt riks- og europaveger.

Vi har dyktige montører pluss lærlinger, som daglig jobber med belysningsanlegg og sørger for miljøvennlig, energieffektiv og smart belysning.

I bilparken har vi blant annet flere liftbiler tilgjengelig, for høyder opp til 27 meter.

Aktivitetsstyrt, smart belysning

Vi monterer lysanlegg hvor belysningen normalt ligger på et svært lavt nivå, og som justeres opp til riktig lysnivå når det kommer aktivitet på vegen. Dette er aktivitetsstyrt, smart belysning som fanger opp og styres av om det kommer en fotgjenger, syklist eller bil. På denne måten spares det opp mot 50-70 % av energien, litt avhengig av aktiviteten på vegen.

Smart solcellebelysning

Haugaland Kraft Energi AS har i oppdrag for Haugesund kommune i et pilotprosjekt levert og montert komplett aktivitetsstyrt solcellebelysning til ballbingen i Pernillevegen. 

EirikHollekim-fotografLineMollerhaug-O45A5636eirik
Foto: Line Møllerhaug

Intelligente solcellearmaturer med sensorteknologi sørger for at ren solenergi produseres og lagres i et batteri på dagtid og benyttes for å gi optimal lyssetting når mørket faller og det er aktivitet på balløkken.

Smart belysning til ballbingen i Pernillevegen
Foto: Line Møllerhaug

Solcellebelysningen som er benyttet, har utallige bruksområder og sparer utbygger for rundt 30 % av installasjonskostnadene sammenlignet med et konvensjonelt lysanlegg. Samtidig reduseres driftskostnadene til et minimum med armaturer som er selvforsynt på ren solenergi.

Les mer om pilotprosjektet
Arnold-Vaagen-crop

Arnold Vågen

Seksjonsleder / Installatør

Direkte: 52 70 72 76
Mobil: 98 23 72 76
arnold.vagen@hkraft.no

EirikHollekim-fotografLineMollerhaug-O45A5606_utsnitt

Eirik M. Hollekim

Prosjektingeniør

Direkte: 52 70 72 69
Mobil: 405 80 880
eirik.martinsen.hollekim@hkraft.no