Et mangfold av aktiviteter og tilbud

Forside Samarbeidspartner

Haugaland Kraft har i flere år hatt et godt samarbeid med Haugesund Røde Kors. Årlig inviterer de samarbeidspartnere til en lunsj hvor de forteller om prosjekter og aktiviteter. Under årets lunsj benyttet vi anledningen til å stille dem noen spørsmål.

En del av Røde Kors-Alliansen

Haugaland Kraft er med i Røde Kors-alliansen, en sammenslutning mellom sterke, samfunnsengasjerte bedrifter og Haugesund Røde Kors. Bakgrunnen for Alliansen er et ønske om å gjøre Røde Kors til en større og bedre organisasjon, slik at de kan nå ut til flere i samfunnet med et udekket behov.

– Samarbeidet med Haugaland Kraft gjør at vi kan lage aktiviteter i lokalsamfunnet som er rettet mot sårbare barn og ungdom. Det gir oss mulighet til å glede noen med verdifulle opplevelser som de ellers ikke hadde hatt mulighet til. Støtten fra Haugaland Kraft som alliansebedrift og ellers er derfor svært viktig og betydningsfull for oss, sier aktivitetstilrettelegger i Haugesund Røde Kors, Silje Fagermo.

Lærer om konflikthåndtering

Haugesund Røde Kors har mange ulike aktiviteter de arrangerer i Haugesund og Tysvær. Fagermo trekker frem Barnas Røde Kors (BARK), som er gratis ukentlige aktiviteter for barn mellom 6 og 12 år. Her får de være med på alt fra turer i skog og mark, til Leos Lekeland og Rush trampolinepark.

Fellesverket er også et meget populært tilbud. – Dette er et lavterskeltilbud for ungdommer mellom 13 og 25 år, rett og slett et åpent hus med ulike aktiviteter flere ganger i uken, sier Fagermo. I tillegg har vi Gatemegling. Her får ungdommer opplæring i egne og andres reaksjoner, følelser og behov i konfliktsituasjoner. Ungdommene lærer ikke-volds-kommunikasjon og konflikthåndtering.

Noe å prate om

Det er ikke alle som har anledning til å dra på sommerferier eller være med på aktiviteter ellers i året. – Vi har årlig ulike arrangement for lavinntektsfamilier. Her får familiene en opplevelse sammen som skaper minner, og som de også kan prate om. Barna som ellers ikke har noe å fortelle i barnehagen eller på skolen kan endelig fortelle om noe gøy de har opplevd, sier Fagermo.

– Så lenge vi har midler pleier vi å arrangere en dagstur til Kongeparken hvert år, og i fjor var det takket være midler fra Haugaland Kraft som gjorde at vi fikk arrangert turen, forteller Fagermo.

Vi håper mange barn og unge får uforglemmelige sommerminner sammen med Haugesund Røde Kors i år, og gleder oss til å høre mer om det. Vi er stolte samarbeidspartnere.

Publisert