Mer kontroll på din egen kraft

Ha kontroll på når strømmen er billigst. Se og juster strømforbruket ditt i sanntid. Oppdag dine strømtyver. Lanseringen av KraftPlugg i februar er bare starten. Velkommen til Haugaland Kraft 2.0. 

Vi løper rundt i skogen. Vi løfter vekter på treningsstudio. Vi går noen skritt på jobben. Vi sykler til enden av kommunegrensa og tilbake igjen. Alt mens vi med våre duppeditter har kontroll på hvor mye energi vi forbruker samt kroppens bevegelser og hjerterytme. 

Nå er tiden inne for å få samme kontroll på energiforbruket i hjemmet ditt.

I februar lanseres nemlig KraftPlugg – et helt nytt og lokalt produsert smartverktøy fra Haugaland Kraft. Lanseringen er startskuddet på Haugaland Kraft 2.0 – din reise mot å få langt større kontroll over eget forbruk og dine strømkostnader. 

– Kraftpluggen er et produkt for framtiden og vil ta strømkundene våre – og Haugaland Kraft – inn i en ny, smartere tid. Vår kundeapp Mitt Hjem, i kombinasjon med KraftPluggen vil levere spennende tjenester på én flate, sier Kristian L. Gautesen, forretningsutvikler i Haugaland Kraft.

Ved å blant annet kunne nedjustere strømforbruket enkelt via smartteknologi når du er på arbeid, sover eller når strømprisen er høy, vil KraftPlugg og Mitt Hjem-appen være viktige elementer i Haugaland Kraft 2.0 – en fremtid hvor du har styringen på din egen kraft. 

Kraftige funksjoner vil strømme til

KraftPlugg kobles direkte til strømmåleren din og samhandler med Haugaland Krafts kundeapp Mitt Hjem. Denne brukervennlige dialogen gjør at du kan se, og på sikt styre, strømforbruket ditt i sanntid på og med mobilen din. 

Parallelt med lanseringen av KraftPlugg, jobber Haugaland Kraft kontinuerlig med mange funksjoner og tjenester i Mitt Hjem-appen, som gjør at du vil få et smartere hjem og dermed spare kostnader på ditt strømforbruk, samtidig som du beholder komforten i hjemmet. 

– Ved hjelp av KraftPluggen vil du som kunde altså få informasjon om ditt forbruk i sanntid. Denne informasjonen vil gi deg kunnskap. På sikt vil denne kunnskapen kunne gi deg mulighet til energieffektivisering samt øke din komfort, trygghet og sikkerhet i hjemmet, sier Leif Inge Yrke, prosjektleder i Haugaland Kraft.

Hva du får med en KraftPlugg:

Strøm forbruket direkte til mobilen. Se hvor mye strøm du bruker i sanntid og finn ut hvor det kan være strøm – og dermed penger – å spare.

  • Live strøm: På mobilen og i kundeappen Mitt Hjem ser du kontinuerlig og i sanntid hvor mye strøm du bruker. 
  • Oppdag strømtyver: Ved å se energiforbruket i sanntid og dermed kunne oppdage hvilke enheter og apparater som bruker strøm, finner du enkelt «strømtyvene» i huset ditt, og om det er strøm, og dermed penger, å spare. 
  • Smart strømforbruk: I fremtiden vil du kunne planlegge energiforbruket slik at du for eksempel lader bilen når strømmen er billigst.
  • Bedre sikkerhet: KraftPlugg inneholder en temperaturmåler og viser til enhver tid temperaturen i sikringsskapet ditt.
MittHjem-forside-KraftPlugg-600×565

Utviklet og produsert lokalt 

KraftPlugg er utviklet og produsert av Haugaland Kraft og våre lokale samarbeidspartnere. Dette er et bevisst valg for å støtte opp under lokalt næringsliv. 

– Vi er stolte av at KraftPlugg er et produkt utviklet av Haugaland Kraft for våre strømkunder. Hele utviklingsreisen slutter hos Solstein på Karmøy, som setter sammen komponentene og sender KraftPluggen til våre kunder, forteller Maria Osnes Tønnessen, digital markedskoordinator i Haugaland Kraft.

Tidlig adapter

Kraftpluggen vil bare bli sterkere og sterkere – smartere og smartere. Siden høsten 2020 har Haugaland Kraft hatt flere pilotkunder som har testet KraftPlugg i hjemmene sine, og i februar lanseres altså det innovative og brukervennlige produktet for salg i et begrenset antall. Ønsker du å være blant de første som kan bestille produktet, trenger du bare å melde deg på interesselisten i skjemaet nedenfor.

Meld din interesse

Vil du være først ute?

Med KraftPluggen koblet til strømmåleren vil du være klar for morgendagens løsninger fra Haugaland Kraft. Vi åpner opp for bestillinger av KraftPlugg i februar, og du kan være blant de første som får ta den i bruk. Meld din interesse i skjemaet under, så vil du motta en invitasjon til å bestille før alle andre.